Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

VAKKYN KOKOUS 30.8.2012

1 Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen.

2 Laillisuus ja päätösvaltaisuus
Todettiin.

3 Kerhotilanne
Vakky on hakenut ja saanut toimintaansa 3 000 euroa ELY-keskukselta. Avustuksella tuetaan oppilaille ilmainen koulun kerhotoiminta. Monipuolisesta kerhotoiminnasta tiedotetaan säännöllisesti Wilmassa. Koulun kerhojen lisäksi eri toimijat, mm. liikuntavirasto, järjestävät alueellamme edullisia, jopa ilmaisia kerhoja.

4 Taloustilanne
ELY-keskukselta on saatu kerhotoimintaan 3000 euroa. Säätiöltä on saatu 500 euron lahjoitus soittimien hankintaan ja huoltoon. Lions-klubin Vuosaaren yhdistyksestä ei ole kuulunut mitään, mutta Puotilan yhdistyksen tiedetään tukevan itähelsinkiläiskoulujen toimintaa, ja sinne otetaan yhteyttä. Lions-klubien lahjoituksin voidaan tukea mm. lasten syrjäytymisen ehkäisemistä.

5 Vakkyn syysmarkkinat
15.9. vietetään myös koulun 40-vuotisjuhlaa ja päivän tarkka ohjelma on esillä Wilmassa.
Klo 9.10 alkavaan perinteiseen sukkulaviestiin kootaan jälleen vanhempien joukkue (5 miestä, 5 naista), joka juoksee sekä henkilökunnan joukkuetta että kuudes-luokkalaisten voittajajoukkuetta vastaan. Ilmoittautua ehtii vielä viestien alkaessa.
Klo 9¬12 avoimet ovet ja ohjelmaa salissa. Vuosaari-säätiön tuella kaikille vieraille tarjotaan kakkukahvit koulun ruokalassa. Kakkua on varattu 1500 vieraalle.
Syysmarkkinat klo 10-13, vanhemmat voivat aloittaa valmistelut klo 9, oppilaat osallistuvat markkinoille koulun päätyttyä klo 12.
Markkinoilla myyntiin osallistuvat ainakin 2A, 2B+4B, 3C, 4B, 5A, 5B ja 5C.
Luvassa on mm. arpajaisia, ongintaa, onnenpyörä, kynsien lakkausta, tatuointeja, makkaroita, vohveleita ja koulun uudella logolla varustettuja t-paitoja. Pillimehujen hinnaksi sovittiin yksi euro.
Pöytäpaikat määrätään ennalta, mm. sähkötoiveiden mukaan. Jokainen osallistuva luokka tuo oman myyntipöydän sekä roskiksen, esim. mustia jätesäkkejä. Roskat viedään pois koulun alueelta, ei koulun roskiksiin.

6 Pulla- ja discovuorot

Luokkien varaamat pulla- ja discovuorot näkyvät Vakkyn sivuilta. Jos pulla- tai discovuoron pitäminen alkaa kiinnostaa myöhemmin, listalta voi käydä katsomassa vapaita vuoroja. Myös varausohjeet löytyvät sieltä. Pullavuoro varataan kerrallaan kuukaudeksi. Myytäviä suolaisia tai makeita tarjottavia kannattaa viedä maanantaina ja torstaina.

7 Muistutus avattavien tilien nimestä
Jos luokkatoimikunta haluaa avata pankissa tilin, sen nimeen ei saa liittää Vuosaaren ala-astetta missään muodossa. Tilin voi avata yksityisen henkilön tai vaikkapa tiliä varten nimetyn ryhmän nimelle, mutta aina ilman koulun nimeä.

8 Johtokuntavaalien osallistujien kartoitus
Koulun johtokuntavaalit ovat tulossa. Pj välitti rehtorin toivomuksen uusien huoltajien edustajien kartoittamisesta. Asiasta kiinnostuneet vanhemmat voivat ottaa yhteyttä suoraan rehtoriin. Johtokunnan roolista on tietoa koulun internetsivuilla.

9 Leirikoulut ja opettajien palkkaus
Opetusviraston hallinto on tarkentanut leirikouluohjeistusta kesäkuussa. Leirinomaisissa olosuhteissa toteutetuista leirikouluista ei pääsääntöisesti makseta päivärahaa. Opettajille ei myöskään korvata leirin aikaista lisätyötä toisin kuin muille kaupungin työntekijöille. Opettajien pääluottamusmies toteaa, että “Opettajien ei tule tehdä palkatonta työtä leirikouluja suunniteltaessa eikä leirikoulujen aikana.”

Kokouksessa pohdittiin, vaikuttaako ohjeistus opettajien innokkuuteen viedä oppilaita leirikouluihin.

10 Kasvatusilta ja kuntavaalit
Suomen vanhempainliitto järjestää Vuosaaren ala-asteen huoltajille kasvatusillan. Ajankohta ja aihe eivät ole vielä selvillä.
Kasvatusillan kahvituksesta vastaa Vakky. Kuntavaalien (28.10.) kahvituksen järjestäjiksi ilmoittautui useampia halukkaita. Vaalikahvituksen saivat järjestettäväkseen 5B ja 3C yhdessä.

10 Energiajuomat K-16 laki
Suomen Vanhempainliitto ja Förbundet Hem och Skola i Finland ovat käynnistäneet 3.9.2012 nimienkeruun kansalaisaloitteeseen Energiajuomat K-16! Lakialoitteen saamiseksi eduskunnan käsittelyyn tarvitaan yli 50 000 kannatusilmoitusta (allekirjoitusta).
Myös Vakkyn kokouksessa ja aluefoorumissa on tuotu esille huoli energiajuomien lisääntyneestä käytöstä hyvinkin pienten koululaisten keskuudessa.
Syysmarkkinoilla on mahdollisuus osallistua aloitteeseen allekirjoittamalla adressi. Kansalaisaloitteesta lisätietoa Vanhempainliiton sivuilla ja www.facebook.com/EnergiajuomatK16laki

11 Muut asiat
Discon päättymisajasta tuli kokousillan aikana viestiä 6 C:n discoa valvomassa olleilta aikuisilta. Myös henkilökunnan keskuudessa on opettajan mukaan puhuttu ajoittain discon päättämisestä klo 19.30 nykyisen 20:n sijaan. Asia sai kannatusta kokouksessa.

11 Seuraava kokous
Seuraava kokous on Vakkyn vuosikokous torstaina 1.11.2012 klo 18 opettajainhuoneessa. Tervetuloa.

©2019 Vanhempainyhdistys Vakky - suntuubi.com